Adaptive Reuse

Goose Island

 
 

Goose Island

Located on the North Branch of Chicago's Goose Island, the concept design for this 280,000 sf building involves the conversion of a former furniture factory into a destination office experience.

Taking inspiration from the building's original industrial style, the red brick facade is beautifully contrasted against the stunning glass atrium that connects the two structures, the steel floor-to-ceiling window frames, and the enclosed glass balconies.

At the ground level, the design incorporates a cafe concept with enormous garage-style windows that allow the indoor dining space to be extended outside.

Encouraging collaboration and relaxation, the interior gallery also consists of a variety of comfortable seating options, arranged in groups as well as single pods. All of these elements are continued into the exterior gallery, which includes additional seating and a refurbished train car.

Finally, an additional amenity space is located on the massive green roof, which includes a deck with various seating arrangements, boasting sweeping views of the Chicago skyline.

 
 
 

LOCATION:

Chicago, IL


MARKET:

Office


STATS:

Building Size: 280,000 sf


SERVICES:

Architectural Design
Interior Architecture
Adaptive Reuse
Sustainable Design

 

More Projects

Goose Island Atrium

 
 

Goose Island Atrium

Located on the North Branch of Chicago's Goose Island, the concept design for this 280,000 sf building involves the conversion of what was once a furniture factory into a creative office space.

At the ground level, the design incorporates a cafe concept with enormous garage-style windows that allow the indoor dining space to be extended outside.

As one enters the interior gallery, which is enclosed by the glass atrium, they are guided by the refurbished train tracks that once ran through the island. Flooded with natural light, the gallery brings the outdoors inside with a massive green wall that nearly extends the length of the building. All of these elements are continued into the exterior gallery, which includes additional seating and a refurbished train car.

 
 
 

LOCATION:

Chicago, IL


MARKET:

Event


STATS:

Building Size: 7,600 sf (Atrium)


SERVICES:

Architectural Design
Interior Architecture
Adaptive Reuse
Sustainable Design

 

More Projects

First Insurance Funding

 
 

First Insurance Funding

An extensive interior renovation was executed for this one-story 10,500 sf existing structure in a large suburban office park. The design fulfills the spatial needs of this growing financial services company and serves as a satellite for their primary facility located in a three building suite in the same office park. A complete consolidation and reorganization of several existing tenant spaces originally housed in the building allowed for new interior office spaces for three corporate divisions with ample conference and training facilities.

The reorganization extended to company culture as well, where workstation design and fewer private offices contributed to the open floor plan, promoting collaboration and improving daylight harvesting. Each division area is effectively isolated from the others, but connected by a central, curved spine. This inviting corridor doubles as an informal meeting area, housing a colorful internally illuminated backdrop of edge-lit resin panels suspended in a custom framework.

 
 
 

LOCATION:

Northbrook, IL


MARKET:

Office


STATS:

Building Size: 10,500 sf


SERVICES:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

More Projects

Campus Colors

 
 

Campus Colors


Design solutions for this mixed-use building, located in the geographic center of this active suburban “main street”, involved extensive renovations to transform a former Borders bookstore into an attractive, multi-tenant building. The highly transparent design solution creates a dynamic, flexible 130’ facade unifying the expansive streetscape.

Originally constructed in the 1920’s as four separate one- and two-story buildings, our designers focused on recapturing that scale by transforming the facade. The composition is organized around the existing divisions between buildings and is emphasized by a center canopy-covered entrance. The entrance is flanked by a punched opening volume and a curtain wall of regular rhythms.

Overall, the composition is grounded by its masonry mass, but creates movement through its snaking two-story stone banding. The simple material palette, textures, and detailing are subdued in order to provide the proper framework to effectively showcase each retailer.


 

Location:

Highland Park, IL


Market:

Retail


Stats:

Building Size: 20,500 sf


Services:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

MORE PROJECTS