Office

Goose Island

 
 

Goose Island

Located on the North Branch of Chicago's Goose Island, the concept design for this 280,000 sf building involves the conversion of a former furniture factory into a destination office experience.

Taking inspiration from the building's original industrial style, the red brick facade is beautifully contrasted against the stunning glass atrium that connects the two structures, the steel floor-to-ceiling window frames, and the enclosed glass balconies.

At the ground level, the design incorporates a cafe concept with enormous garage-style windows that allow the indoor dining space to be extended outside.

Encouraging collaboration and relaxation, the interior gallery also consists of a variety of comfortable seating options, arranged in groups as well as single pods. All of these elements are continued into the exterior gallery, which includes additional seating and a refurbished train car.

Finally, an additional amenity space is located on the massive green roof, which includes a deck with various seating arrangements, boasting sweeping views of the Chicago skyline.

 
 
 

LOCATION:

Chicago, IL


MARKET:

Office


STATS:

Building Size: 280,000 sf


SERVICES:

Architectural Design
Interior Architecture
Adaptive Reuse
Sustainable Design

 

More Projects

Modern Ann Arbor Office

 
 

Modern Ann Arbor Office

The preliminary master plan for this 562,178 sf site involved outlining short- and long-term goals for a development consisting of five separate buildings across three lots. Within close proximity to the University of Michigan football stadium and downtown Ann Arbor, this development provides commercial, office, and residential spaces.

Lots 2 and 3 are embodied by two commercial/office spaces - the first building is 49,415 sf while the second building is 70,033 sf. Parking is included for each of these developments.

 
 
 

LOCATION:

Ann Arbor, MI


Market:

Office


Stats:

Building Size: 562,178 sf
Stories: 4


Services:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

more projects

MA Design Studio

 
 

MA Design Studio

In early 2018, Myefski Architects made a momentous move from the Chandler's Building in downtown Evanston to the historic Wrigley Building in downtown Chicago. Situated between the Magnificent Mile and the Chicago Riverwalk, the new studio boasts spectacular views and plenty of natural sunlight.

When building out the new office, the goal was to create a modern workspace that promotes creativity and teamwork. The primary color and material palette feature classic neutrals with Quartz and French oak accents, providing a clean contrast to the cityscape backdrop.

The open studio was created out of what was originally the Allstate Insurance office suite, which also happened to be one the building's first tenants. The columns and ceilings were left exposed to reveal the original concrete structure. These elements are intermixed with new mechanicals, which celebrates their function and visibility.

 
 
 

LOCATION:

Chicago


Market:

Office


Stats:

Building Size: 3,183 sf


Services:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

more projects

NMU Lee Hall

 
 

NMU Lee Hall


Work on this interdisciplinary research facility involved the preparation of concept designs and cost studies to be used for fundraising initiatives.

Phase One involves overall infrastructure, systems, and finish upgrades and enhancements for the entire 42,507 sf building. Phase Two focuses on interior renovations for the lobby, offices, and research facilities/laboratories located on the first floor. Phase Three focuses on the design of the laboratory and research section. And, Phase Four involves the wet and dry laboratory spaces.

 
 
 

Location:

Marquette, MI


Market:

Office


Stats:

Building Size: 42,507 sf


Services:

Architectural Design
Interior Architecture
Adaptive Reuse
Sustainable Design

 

more projects

Upper Peninsula Health Plan

 
 

Upper Peninsula Health Plan

On the east end of the three-acre Liberty Way development is an office building which houses the corporate headquarters for one of the Upper Peninsula’s largest healthcare providers, Upper Peninsula Health Plan (UPHP). The design includes a mix of private and open office spaces disbursed among formal and informal meeting and conference areas. This robust mix accommodates generous office and meeting spaces for the corporation’s key management and administration professionals.

In addition to on-grade parking, Liberty Way also includes a two-level underground parking structure. Accessible via a vertical circulation tower, the parking structure extends below an on-site driveway to connect all buildings within the development. These parking options provide plentiful spaces for employees and guests while adapting to extreme weather conditions prevalent in the Upper Peninsula.

 
 
 

Location:

Marquette, MI


Market:

Office


Stats:

Building Size: 28,491 sf


Services:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

more projects

mBank Office Suites

 
 

mBank Office Suites


The 23,248 sf mBank Building accommodates an entire floor of leasable office suites in addition to it's retail banking, commercial lending, and executive offices.

The 962 sf, third-floor Myefski Architects office suite features a circular glass conference room that takes in the views of the Marquette hillside. The studio also includes a reception area, six workstations, and a kitchenette.

The 5,210 sf, third-floor Veridea Group office suite features maple wood paneled walls throughout the lobby and hallway for a clean, welcoming feel. The suite consists of four private offices with balconies, conference areas, and six workstations.

 
 
 

Location:

Marquette, MI


Market:

Office


Stats:

Building Size: 23,248 sf


Services:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

more projects

First Insurance Funding

 
 

First Insurance Funding

An extensive interior renovation was executed for this one-story 10,500 sf existing structure in a large suburban office park. The design fulfills the spatial needs of this growing financial services company and serves as a satellite for their primary facility located in a three building suite in the same office park. A complete consolidation and reorganization of several existing tenant spaces originally housed in the building allowed for new interior office spaces for three corporate divisions with ample conference and training facilities.

The reorganization extended to company culture as well, where workstation design and fewer private offices contributed to the open floor plan, promoting collaboration and improving daylight harvesting. Each division area is effectively isolated from the others, but connected by a central, curved spine. This inviting corridor doubles as an informal meeting area, housing a colorful internally illuminated backdrop of edge-lit resin panels suspended in a custom framework.

 
 
 

LOCATION:

Northbrook, IL


MARKET:

Office


STATS:

Building Size: 10,500 sf


SERVICES:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

More Projects

Go Global

 
 

Go Global

The design of this 31,500 sf three-story office building takes full advantage of its triangular site and effectively engages its suburban downtown setting. The facade is defined by a composition of boxed bay windows grounded by corner elements that screen mechanical equipment.

The interior includes 44 private office suites, conference spaces, kitchenettes and bathrooms, as well as a 15 car secured parking garage and a 2,200 sf restaurant space.

RECOGNITION

Chairman’s Award 2009, National Commercial Builders Council Awards of Excellence

 
 
 

LOCATION:

Northbrook, IL


Market:

Office


Stats:

Building Size: 31,500 sf


Services:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

more projects