Bodo Kommune

 
 

Bodo Kommune

Building on existing cultural and commercial assets in the city center, the award-winning Bodo Culture House is strategically designed to enhance program functions, activate adjacent streets and the harbor front, and create visually dynamic volumes from a variety of vantage points. The design results in an iconic theater comprised of interlocking forms.

The arced layers of translucent skin reveal the life of the building between its structural ribs, while light passing through its varying layers of opacity creates a sculptural beacon across the water.

The primary entrance allows patrons to enter between layers of glass curtain wall that arc like a boat’s hull. To access the theater halls, patrons ascend the grand stair that leads to the third floor interior terraces. The main theater’s seats cascade downward, showcasing the performance stage. The more experimental small theater is strategically placed to allow its activity to be viewed from within the grand processional.

RECOGNITION

Merit Award 2009, Association of Licensed Architects Design Awards

 
 
 

Location:

Bodo, Norway


Market:

Cultural


Stats:

Building Size: 66,736 sf


Services:

Architectural Design
Interior Architecture
Sustainable Design

 

more projects